Léon Barral Jadis – Faugères 2017
DOMEIN
JAAR
2017
DRUIF
50% Carignan, 40% Syrah en 10% Grenache
CULTUUR
Natuurwijn
AROMA
Tags:
AALBES, NOOTMUSKAAT, salie, Zwarte braam, ZWARTE PEPER
STIJL
FRAICHEUR
BODY
MINERAAL
COMPLEX
FUNKY
PAIRING
Deze wijn is een goede begeleider van haarwild, gevogeltegebraad, haas, gerijpt vlees, txogitxu, stoofpotjes, charcuterie, veggie, de Libanese keuken.
Kaasplank
TIPS
14-16 °C
Riedel Syrah
2028
La Revue du Vin de France : 92/100
LOCATIE
LAND
Frankrijk
REGIO
Languedoc
APPELLATIE
Faugères
KLIMAAT
Mediterraan met hete en droge zomers
WIJNBOUW
WIJNGAARD
De druiven groeien op steile zuidwaarts gerichte percelen. De wijngaarden voor deze cuvée, die ongeveer 10 hectare totaliseren, zijn beschermd door de uitlopers van de Cévennes. De bodem bestaat uit zachte leisteen die zich voornamelijk in een schilferachtige toestand presenteert. De stokken zijn tussen de 30 en 60 jaar oud. Alle handelingen in de wijngaarden gebeuren op een biologische en biodynamische manier.
VINIFICATIE
De druiven worden met de hand geplukt en ondergaan een strenge selectie. De vinificatie gebeurt in betonnen kuipen. De fermentatie komt op gang door het gebruik van inheemse gisten. De maceratie duurt 3 tot 4 weken, hierna ondergaan de druiven een lichte persing. Tijdens gans dit proces worden er geen sulfieten toegevoegd. De wijn rijpt gedurende 24 tot 30 maanden in eiken vaten, waarvan 10% nieuwe vaten. Hij gaat ongefilterd op fles.