op type
op regio
op druif
op pairing
op wijncultuur
dossier
op type
op regio
op druif
op pairing
op wijncultuur
dossier
languedoc
champagne
loire
sud-ouest
bourgogne
roussillion
provence
bordeaux
rhône
rheingau
kremstal
piëmonte
toscane
umbria
brda
baskenland
castilla y leon
catalonia
vinho verde
douro
muzzla hill
> Frankrijk > Languedoc > Pays De L'Hérault
Domaine De La Dourbie
DE KRONKELENDE HÉRAULT
WIJNGAARDEN
ECOSYSTEEM
IHet werk in de wijngaarden verloopt op biologische wijze, waarbij voor sommige percelen de term biodynamisch de lading zelfs beter dekt. Het onkruid wordt op mechanische wijze gewied en ze schenken veel aandacht aan het leven in de bodem. De pluk gebeurt altijd manueel en de druiven ondergaan een strenge selectie. Het domein bezit heel oude Cinsault ranken die voor prachtige en fijne rode wijnen met veel Bourgondische trekken zorgen. Voor de witte wijnen zijn het de zeer oude Grenache Gris stokken die de show verzorgen. Ze werken enkel met autochtone druivenrassen, waarbij naast de gekende Languedoc druiven ook aandacht is voor vergeten rassen zoals bijvoorbeeld Terret Bourret. En ze zijn ook nog met een paar projecten bezig met enkele obscure druivenrassen, maar dit moet nog even geheim blijven. In de wijnkelder gaat het er traditioneel aan toe en komt de fermentatie op gang door de reeds aanwezige gisten in de druiven. Tijdens de rijping op droesem krijgt elke wijn een passend instrument om de typiciteit en de intrinsieke kwaliteiten naar boven te brengen. Zo gebruiken ze betonnen kuipen, inox cuves, grote foudres, kleine barriques en eivormige cuves uit zandsteen. Enkel bij het bottelen wordt een minieme hoeveelheid sulfieten toegevoegd om de wijn te stabiliseren voor het transport. Deze authentieke werkwijze geeft de wijnen een grote typiciteit met zeer pure fruitsmaken, en dit zelfs met een moderne touch.
IN DE KELDER
No account yet?
Create an AccountIn de winkel hebben we ook wel lekkere non-alcohol alternatieven.