MURI
KOPENHAGEN, DENEMARKEN
FOODIE KOPENHAGEN
Geïnspireerd door de gastronomische gemeenschap in Kopenhagen, met name door de expertise van de stad op het gebied van fermentatie. Ze gebruiken culinaire technieken en ongebruikelijke ingrediënten om blends te creëren die verder gaan dan andere alternatieven. Ze zijn geobsedeerd door smaakontwikkeling en streven ernaar om de perceptie van de alcoholvrije categorie te veranderen. Hun toewijding aan kwaliteit blijkt uit het feit dat ze samenwerken met kleinschalige boeren en botanicals verzamelen in de nabijgelegen Deense bossen. Dankzij hun gebruik van smaken en technieken die zijn verbonden met de culinaire wereld, zijn de dranken van MURI een ideale begeleider bij een maaltijd. Het is een progressieve benadering van de traditionele wijn-spijscombinatie.
2020
In 2020 opgericht door Murray Paterson, die eerder werkte als distillateur bij de baanbrekende distilleerderij Empirical Spirits in Denemarken. Vervolgens sloot Ioakeim Goulidis zich aan, na zijn tijd bij het Noma Fermentation Laboratory. Fermentatie vormt de kern van wat ze doen. Ze maken gebruik van meerdere fermentaties om een rijke smaak te creëren, en door deze fermentaties samen te voegen, ontstaat er een complexe smaakervaring. Kopenhagen is het centrum geworden van fermentatiekennis in de wereldwijde gastronomie, en MURI benut hun ervaring als voormalige chefs en distillateurs om nieuwe technieken te combineren met eeuwenoude tradities. Ze fermenteren uitzonderlijke ingrediënten afzonderlijk en blenden deze vervolgens vakkundig tot een afgerond eindproduct.
MURRAY PATERSON
Murray's ervaring als distillateur leerde hem de waarde van blenden. Hij zag de samenstelling van een drank als die van een gerecht. Bij MURI gebruiken ze verschillende vloeistoffen voor specifieke doeleinden, met oog voor smaak en structuur. Deze worden zorgvuldig samengevoegd om lagen van smaak, funk en complexiteit op te bouwen.
BINNENKORT!